Huizenprijzen zakken komende vier jaar verder

1 februari 2012 - Volgens de Rabobank zullen de prijzen van Nederlandse woningen de komende vier jaar nog 3 tot 5 procent per jaar dalen. In 2015 is een Nederlandse koopwoning dan 20 tot 30 procent goedkoper zijn dan in 2008.

Waar hebben we dit eerder gehoord? Nou, om precies te zijn een jaar geleden, in ons artikel Huizenprijs daalt amper van januari 2011. Hierin stelden wij; " ... Dit zou betekenen dat de woningmarkt vanaf 2008 in totaal een terugslag van zo'n 40% zal doormaken. In 2010 hebben we daarvan inmiddels zo'n 15 a 20% waardedaling gehad. We zouden vanaf 2011 dan nog zo'n 20% waardedaling tegemoet moeten zien. Wij verwachten nog wel een lichte daling, maar dan zou de daling tot stilstand moeten komen. ... "

De Rabobank blijft een noodzaak zien tot structurele hervormingen van de woningmarkt. En deze behoefte lijkt breder te bestaan. Er doemen steeds meer signalen op dat de hypotheekrenteaftrek op wat voor manier dan ook zal worden afgebouwd, beetje bij beetje. Consumenten voelen dit feiloos aan en blijven afwachten tot er duidelijkheid is over de woningmarkt. Tot dat moment resteert er voor veel huizenbezitters weinig anders dan te blijven wonen in de huidige woning.

Actueel

Verwachting

Hoe ontwikkelen de huizenprijzen zich op lange termijn? Meer…

Waarde van uw huis

Bekijk hier de huidige waarde van uw huis. Meer…

Trends

Welke trends spelen er op de Nederlandse woningmarkt? Meer…

Reclame