Tips

Wij geven globale tips als u in deze onstuimige tijden overweegt om een nieuw huis te kopen en/of uw huidige huis te verkopen.

Tips voor verzekeren huis

Verzeker uw huis tegen schade en onverwachte omstandigheden. Sluit een woonverzekering af.
Hiermee heeft u een verzekering voor uw woonhuis, die bestaat uit een inboedelverzekering en een opstalverzekering.
Zo weet u zeker dat u volledig gedekt bent tegen allerhande zaken.

Wilt u uw huis verzekeren? Bij het afsluiten van een opstalverzekering moet u eerst de herbouwwaarde van uw woning laten berekenen.

Tips voor verkoop huis

Volgens de NVM zullen de prijzen in 2023 verder dalen met maar liefst 6%. Vooral dure woningen zijn moeilijker verkoopbaar. In het goedkopere segment zijn de negatieve effecten minder voelbaar. Door de verbeterde betaalbaarheid liggen in dat segment dan ook de grootste kansen op herstel van de markt, aldus de NVM.

Niet alleen in prijssegment zijn er grote verschillen, maar vooral ook per regio. Weliswaar stagneren juist nu het sterkst de goede woningmarkten, denk bijvoorbeeld aan Amsterdam en Haarlem en omstreken. Maar zodra de financiele markten stabiliseren en de gevolgen van de recessie bij iedereen bekend zijn, zijn het juist de goede woningmarkten die het eerst en het sterkst zullen opveren.

 • Tip 1: Het goedkopere segment zal op korte termijn onverminderd weer in trek zijn. Als u een goedkope woning heeft, dan kunt u die snel weer verkopen.
 • Tip 2: Ook de goede regio’s zullen op korte termijn onverminderd weer in trek zijn. Als u verkoopt in een goede regio, wacht dan nog even.
  Dan haalt u straks weer een mooie verkoopprijs.
  Als u wilt wonen in een goede regio, sla dan nu uw slag. Koop zolang de prijzen nog laag zijn.
 • Tip 3: De markt zal uiterlijk begin 2010 weer overal aantrekken. Heeft u een wat duurdere woning en woont u in een normale woningmarkt? Wacht dan even met verkopen.

  Tips bij kopen huis

  Lees meer tips waar u op moet letten bij het kopen van een huis.

  Wat is de prijs van mijn huis?

  U kunt in twee stappen snel en eenvoudig de waarde van uw huis bekijken.
  Kijk hoeveel uw huis waard is!

 • Scroll to Top