Woningprijs zakt in 2011

Woningprijs zakt 5% in 2011

April 2011 – De NVM bevestigt dat in 2011 de prijs van een gemiddelde woning verder zal zakken. Zij verwachten opnieuw een prijsdaling van 5%. Vanaf medio 2008 zijn de huizenprijzen in totaal dan aanzienlijk gezakt.

Volgens voorzitter Hukker van de NVM zal de woningmarkt nog moet wennen aan een nieuwe werkelijkheid (!). Er worden in 2011 minder woningen verkocht dan het voorgaande jaar. Verwacht wordt een aantal verkochte woningen van onder de 125.000, terwijl voor de crisis, tot 2007, zo’n 200.000 woningen per jaar werden verkocht.

Daarbij zullen ook de prijzen verder onder druk komen te staan. De NVM houdt rekening met een terugval tot 5%. Verder neemt het aantal te koop staande woningen fors toe, terwijl veel woningen weer worden ingetrokken. Er is een verdubbeling van het aantal woningen in aanbod. Er lijkt een forse prop aan voorraad te ontstaan.

De vastgoedbranche en de overheid is er tot op heden goed in geslaagd om de huizenprijzen – bijna kunstmatig – op peil te houden, maar nu komt er eindelijk eens wat meer realiteit in de huizenprijzen.

Lees meer op:

  • Woningmarkt volgens de NVM

  • Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Scroll to Top