Huizenprijs

Woningtype

Gemiddelde koopsom per woningtype - Bron: Kadaster Q3 2020

Gemiddelde koopsom per woningtype - Bron: Kadaster Q3 2020

Uw woningtype

De waarde van uw woning wordt naast de ligging natuurlijk bepaald door het type woning. Het scheelt nogal of u in een rijtjeswoning of een royaal vrijstaande villa woont.

Hieronder vindt u de gemiddelde koopsom voor woningen per woningtype. U ziet ook het verschil ten opzichte van de gemiddelde woningprijs, uitgedrukt in een percentage. Bekijk welk woningtype u heeft. Zo ziet u in een oogopslag wat de meerwaarde van een hoekwoning is, en wat in grote lijnen de prijsverschillen zijn tussen een tussenwoning, een hoekwoning, een twee-kapper of een vrijstaande woning.

Prijs per woningtype

Woningtype Koopsom Q3 2020 Verschil t.o.v. gemiddeld
Tussenwoning euro 312.000 -8%
Hoekwoning euro 326.000 -4%
2-onder-1 kap euro 358.000 6%
Vrijstaand euro 488.000 44%
Appartement euro 300.000 -12%
Gemiddeld euro 339.000

Bron: Kadaster gemiddelde koopsom per woningtype per Q3 2020

Bekijk welk prijsniveau uw provincie op dit moment voor woningen heeft en corrigeer dat met het bovenstaande verschil. Rekenvoorbeeld: U heeft een rijtjeswoning in Zuid-Holland. Dit is regio West-Nederland. Dan dient u euro 415.000 te corrigeren met -8%. Uw woning heeft dus ongeveer een waarde van euro 382.000.

De precieze prijsontwikkeling per woningtype per provincie

Wilt u de precieze prijsontwikkeling van uw woningtype in uw provincie weten? Dat is overigens een goede vraag hoor!
Kijk bij het Kadaster, daar vindt u een zeer gedetailleerd overzicht van alle ontwikkelingen van woningen in Nederland.


Verhogen waarde huis

Hoe kunt u de waarde van uw huis verhogen? Een ding is belangrijk; onderhoud uw huis goed. Hou rekening met onderhoudskosten van 1% per jaar voor het af en toe schilderen en bijhouden van uw huis.

U kunt uw waarde ook verhogen door te verbouwen. Dit kan grootschalig, maar ook kleinschalig. Zo kan u een nieuwe keuken kopen of een nieuwe vloer leggen. PVC vloeren zijn erg populair tegenwoordig. Let wel op, de investering die gedaan wordt kan hoger zijn dan de waarde verhoging van het huis. In dit geval wordt er gesproken van een waardevermindering.

Exit mobile version